Pallas ’08 1 wint van Sparta (Ze) 1

Pallas ’08 1 – Sparta (Ze) 1

Damen und Herren,

Endlich war es so weit: Samstag 23 Oktober war das Pallas Oktoberfest und wir hatten wohl Lust auf eine Party! Aber zuerst mussten wir noch ein Spiel spielen. Pallas 1 hat bis heute noch nicht viel punkte bekommen, also jetzt muss es passieren! Der Gegner war Sparta aus Siebenhausen, ein furchtbarer Gegner, der letzte Woche mit 29-15 von Boelenslaan/It Fean gewonnen hat. Pallas 1 lässt sich nicht einschüchtern und hatte nur ein Ziel: gewinnen.

Das Spiel ging gleich los: Tore auf beiden Seiten. Sparta schieβt scharf und Pallas folgt. Lange Zeit is es ein Kopf-an-Kopf-Rennen. Am Ende der ersten Hälfte übernimmt Pallas die Führung und zur Halbzeit steht es 10-8. Die Frage ist: was war im Tee? Denn in der zweiten Hälfte zeigt er ein fantastisches Spiel mit viele Tore an der Seite der Heimmanschaft. Sparta schwächelt und schieβt nur drei Tore, wahre Pallas mit starker Verteidigung und schönen Attacken die Punktzahl verdoppelt. Der Schiedsrichter pfeift bei 20-11 und die Punkte bleiben in Leeuwarden. Endlich wieder Siegpunkte, alle waren glücklich und erleichtert. Ein gutes Rezept für ein verrückte Party. Die Lederhosen, Dirndl und Bierkrüge wurden rausgebracht: jetzt geht’s los!

Vielen Dank an alle Zuschauer! Bis nächste Woche!

Dames en heren,

Eindelijk was het zo ver: Zaterdag 23 oktober was het Pallas Oktoberfest en we hadden allemaal wel zin in een feestje! Eerst alleen nog even een wedstijd spelen. Pallas 1 heeft tot nu toe nog niet veel punten binnengehaald, dus vandaag moet het gebeuren! De tegenstander was Sparta uit Zevenhuizen, een geduchte tegenstander, die vorige week met wel 29-15 van Boelenslaan/It Fean won. Maar Pallas 1 laat zich niet intimideren en heeft maar één doel: winnen.

De wedstrijd begon en het was gelijk spannend: doelpunten aan beide kanten. Sparta schiet op scherp en Pallas volgt. Lange tijd is het een nek-aan-nek race. Aan het einde van de eerste helft neemt Pallas echter de leiding en ze gaan met 10-8 de rust in. De vraag is: wat heeft er in die pauze-thee gezeten? Want in de tweede helft kan het publiek genieten van een mooi staaltje korfbal, met veel doelpunten aan de kant van de thuisploeg. Sparta verzwakt en scoort slechts drie doelpunten, waar Pallas met sterke verdediging en mooie aanvallen hun aantal doelpunten verdubbelt. De scheidsrechter fluit af bij 20-10 en de punten blijven in Leeuwarden. Eindelijk weer winstpunten, iedereen was erg blij en opgelucht. Een goed recept voor een mooi feestje. De ledenhosen, dirndls en bierpullen werden tevoorschijn gehaald: jetzt geht’s los!

Aan alle toeschouwers: bedankt voor jullie support en hopelijk tot volgende week