Loading...
Wedstrijdverslagen

Marten helpt het tweede uit de brand(s)!

Pallas ’08 - Invicta/Frigro

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Het eerste en tweede speelden de eerste wedstrijden van 2019. De tegenstander van die middag was de selectie van Invicta/Frigro.

Pallas ’08 2 – Invicta/Frigro 2
Doordat de wedstrijden allemaal wat later op de dag begonnen was het al gezellig druk toen de wedstrijd van het tweede van start ging.

Pallas begon absoluut niet scherp en kwam al snel 0-2 achter te staan. Deze tegendoelpunten zorgden er wel voor dat Pallas wakker werd en haar aanvallen ook af ging ronden. Binnen no-time stond er een 3-3 tussenstand op het scorebord en was de wedstrijd weer in evenwicht. Vervolgens bleef Pallas scoren, met name door de uitblinkende Joël en Redmar. Dit zorgde ervoor dat Pallas snel uit wist te lopen naar een 10-4 tussenstand waardoor de wedstrijd al gespeeld leek te zijn. Nog voor de rust wist Invicta/Frigro het gat te dichten tot een 12-8 ruststand.

De start van de tweede helft was een kopie van de eerste helft: Invicta/Frigro was scherper en wist wel te scoren, waar dit bij Pallas nog maar sporadisch gebeurde. Dit resulteerde in en achterstand van twee doelpunten. Het zou toch niet dat een wedstrijd, waar je zes doelpunten voorsprong hebt, alsnog verloren wordt? In de laatste fase van de wedstrijd kon het echt nog alle kanten op gaan. Dit zorgde voor de nodige spanning bij de spelers en de coaches! Dit was uiteraard wel heel leuk voor het publiek, wat gelukkig ook vol achter Pallas ’08 stond! Dankzij het ingrijpen van de coaches van Pallas ’08 wist het tweede uiteindelijk toch te winnen. Ze brachten op het juiste moment andere spelers in en één daarvan was Marten Brands! Marten wist eigenhandig een achterstand van twee doelpunten om te buigen naar een overwinning waarbij met name zijn laatste (vierde) doelpunten belangrijk was. De stand was 19-19 met nog een halve minuut te spelen toen Marten de bal bij de zijlijn kreeg. Hij aarzelde niet en met een mooi schot werd hij vandaag de matchwinner. 20-19! En heel veel opluchting en blijdschap bij Pallas ’08 2, want het was toch wel moeizaam gegaan.

Pallas ’08 1 – Invicta/Frigro 1
Vervolgens mocht het eerste van Pallas ’08 laten zien hoe zij de feestdagen waren doorgekomen. Traditiegetrouw werd het eerste begeleid door enkele jeugdspelers. De pupillen van de week waren de D2. Dit team was erg enthousiast aanwezig gedurende de hele wedstrijd.

Waar het tweede een slechte start had, liet het eerste wel zien met welke inzet er gestart moest worden. Er werden goede aanvallen opgezet met veel kansen en veel rebounds. Helaas vielen uit deze goede aanvallen niet de benodigde doelpunten, waar Invicta/Frigro wel het gat van de korf wist te vinden. Tot een stand van 4-4 ging het redelijk gelijk op maar daarna wist Pallas ’08 niet meer te scoren. Het werd al snel 5-10, 6-13 en als ruststand stond er 8-15 op het scorebord. Dat er iets moest veranderen was wel duidelijk!

In het begin van de tweede helft ging Invicta/Frigro gewoon door met scoren en werd het zelfs 8-18. Maar Pallas ’08 weet ook dat er wel eens eerder wonderen zijn gebeurd tegen Invicta/Frigro dus wordt de handdoek niet zo maar in de ring gegooid! Pallas ’08 begon beter te spelen, er werd meer gescoord en de aanvallen van Invicta/Frigro werden beter afgeslagen. Door vijf doelpunten op rij kwam er een 14-19 tussenstand op het scorebord te staan. Helaas zette deze sprint niet voldoende door om het echt spannend te laten worden. De einduitslag was 18-21. Een teleurstellend resultaat voor het eerste. Nu is het een kwestie van vergeten, de knop omzetten en de volle punten bij Elko pakken!