Pallas’08 selectie pakt voor het eerst dit seizoen geen punt

Voor de Pallas’08 selectie stond in de laatste speelronde van 2018 een uitwedstrijd tegen Oranje Zwart op het programma. De wedstrijden werden gespeeld in de ZBC-hal in Zwolle. Voor de kenners; dit is de oude basketbal- en volleybalhal van Landstede. Ook dichtbij het stadion van PEC Zwolle. Die ook dezelfde avond moesten spelen. Dit leverde een drukte van auto’s rondom de sporthal op. De sporthal zelf was vrij ruim en vooral ook koud. Enkele mensen in het publiek namen voorzorgsmaatregelen en bedekte zichzelf met dekens. De straalkacheltjes werden niet toegelaten begreep ik. Tot zover de randzaken nu de twee wedstrijden.

Oranje Zwart 2 – Pallas’08 2
In een iets andere samenstelling i.v.m. blessures en afwezigen maakte Sanne v.d. Leij en Tessa Leunge hun opwachting bij de blauwzwarten. Na een stormachtig begin van de Zwollenaren en gesteund door een fanatieke aanhang stond het door twee doelpunten 2-0 voordat de Leeuwarders wat terugdeden. Na een gelijke stand van 3-3 en een 5-0 run van de oranje zwarte formatie werd de stand naar 8-3 getild voordat Pallas’08 hierin wat kon rechtzetten. Na wat doelpunten over en weer werd bij 13-7 de warmte van de kleedruimtes opgezocht. Als we de wedstrijd nog wilde winnen moeten we meer agressie en inzet in de wedstrijd brengen.
De tweede helft begonnen we agressiever en gingen we op zoek naar de benodigde doelpunten. De rebound werd vaker gepakt en we konden vaak herhalen, maar dit leverde helaas te weinig doelpunten op. Verdedigend ging het redelijk tot goed. Echter werd het verschil nooit kleiner dan 4 doelpunten waardoor helaas de punten in Zwolle bleven. Eindstand: 19-13.

Oranje Zwart 1 – Pallas’08 1
Nu was het tijd voor de beide vlaggenschippen om de degens te kruizen. Ook hier twee andere speelsters: Anne Brouwer en Sanne Wiegersma maakte hun opwachting vanaf het begin. In een gelijk opgaande eerste helft, waar het duel niet werd geschuwd, werd er gestreden om elke bal. Het grootste verschil was 3 doelpunten in het voordeel van de Zwollenaren. De kleedkamers werden bij een stand van 8-7 opgezocht. In de tweede helft probeerde Pallas’08 het verschil te verkleinen. In plaats van dat het verschil kleiner werd, werd het gat steeds ietsje groter naar 12-8 halverwege. Door enkele wissels toe te passen werd nog geprobeerd om de wedstrijd te kantelen. Helaas bood dat weinig soelaas waardoor Oranje Zwart in de slotfase nog enkele publiekswissels kon toepassen waar de scheidsrechter bij 17-13 de wedstrijd affloot.