Loading...
Wedstrijdverslagen

Pallas ’08 1 blijft maar winnen!

Rood-Wit 2 – Pallas ’08 2
Het tweede team had een uitwedstrijd in Wezep, tegen Rood-Wit, op het programma staan. Op een modderige veld speelde het tweede een zwakke eerste helft. Waar Rood-Wit het gat van de korf wel wist te vinden, verzaakte het tweede hierin. Het gevolg was een teleurstellende 8-2 ruststand. Er moest dus wat extra’s gebeuren om in ieder geval een betere tweede helft neer te zetten. Er werd nu wel doelpunten gemaakt door Pallas en dat kwam het spel ten goede. Het gat van 6 doelpunten bleek echter te groot om te overbruggen. Rood-Wit bleef namelijk rustig doorgaan met het scoren van doelpunten. Er werd afgefloten bij een stand van 17-10 in het nadeel van de Leeuwarders. Helaas hebben de directe concurrenten Harich 2 en Hoogkerk 2 beide hun wedstrijden wel gewonnen en staat het tweede inmiddels op de laatste plaats. Volgende week is alweer de laatste veldwedstrijd uit tegen Hoogkerk 2. Een wedstrijd die gewonnen moet wonnen!

KV Olympia 1 – Pallas ’08 1
Zaterdag 19 oktober moest de hoofdmacht van LKV Pallas ’08 aantreden tegen KV Olympia uit Twijzel. Pallas staat keurig op de eerste plaats en KV Olympia begon de wedstrijd vanaf de zevende plaats. Het was vooraf wel duidelijk dat Pallas niet te makkelijk over de wedstrijd moest denken en dat KV Olympia een ploeg is die tot en met de laatste minuut knokt voor de punten. De wedstrijd begon gelijk opgaand voor beide ploegen. Via doelpunten van Jelmer, Carolien van Sluys, Maaike en Mark werd er een tussenstand van 6-6 bereikt. Hierna kon Pallas met mooie vloeiende aanvallen afstand nemen van KV Olympia door vier doelpunten op rij te scoren: 6-10. Met nog enkele doelpunten over en weer werd er een ruststand van 8-13 bereikt.

Het leek het er op te gaan lijken dat Pallas met een mooie uitslag de wedstrijd zou binnen gaan halen. Helaas voor Pallas was dit niet het geval en duurde het maar liefst veertien minuten voordat Pallas na rust het gat van de korf weer wist te vinden. KV Olympia was niet zo vriendelijk om hier ook zo lang mee te wachten waardoor het vervolgens met nog tien minuten te spelen 13-14 stond in het voordeel van Pallas. De laatste minuten van de wedstrijd werden hierdoor onnodig spannend, maar gelukkig toonde Pallas een paar keer veerkracht. In de laatste minuut dacht Mark met een mooie afstandsschot de winnende treffer gemaakt te hebben. KV Olympia gooide echter met nog een halve minuut te spelen een klein kansje door de korf waardoor de gelijke stand weer op het scorebord stond. Gelukkig kreeg Carolien de Ruiter, door te gretig voor verdedigen van haar tegenstander, ruim de tijd om een omdraaibal te maken en maakte deze knap af. Hierdoor was Pallas uiteindelijke de gelukkigste en wonnen zij de wedstrijd met 17-16. Pallas behoudt hierdoor haar eerste plek op de ranglijst. Volgende week zal Pallas haar opwachting maken tegen KV WSS uit Oude Pekela. Pallas zal hard aan de bak moeten om ook deze twee punten mee terug te nemen naar Leeuwarden en de eerste plek te behouden voordat de zaalcompetitie van start gaat.