Loading...
Wedstrijdverslagen

Pallas On Fire in Heet Emmeloord

Korfbal Emmeloord Pallas

Voor de eerste competitiewedstrijd van het seizoen vertrok de selectie naar Emmeloord. Naast goede korfballers was er nog een tegenstander namelijk de zon, het was bijna 30 graden Celsius met weliswaar geen schaduw te bekennen. Alvorens de wedstrijd werden er teamfoto’s gemaakt met de nieuwe blitsende shirts met onze sponsor erop.

Het tweede begon met een kleine vertraging aan de wedstrijd. Gelukkig was de scherpte er niet vanaf want binnen 10 minuten stond het tweede met 0-4 voor. Mooie afstandsschoten van onder andere Irene en Ilse zorgde voor deze goede start. Hierna verslapte het tweede heel eventjes en liet het Emmeloord terugkomen tot 2-4. Gelukkig vond Pallas ’08/Thebagstore.nl de korf weer met afstandsschoten van onder andere Anna en Menno, waardoor het gat weer vergroot werd naar vier punten. Een doorloopbal van Irene, ja u leest het goed, zorgde voor het tiende doelpunt van Pallas voor rust, 6-10. Het tweede wilde vervolgens deze lijn doorzetten maar dat lukte niet, Emmeloord kwam terug tot 8-10. Hierna was het team gelukkig weer alert en door middel van verschillende doorbraken werden er doorloopballen en strafworpen geforceerd. Vooral Mitchell kwam vaak langs zijn tegenstander. De score werd vakkundig uitgebreid naar 9-15 en het tweede stevende op een mooie overwinning af. De hitte had weinig effect op de spelers en er werd gevochten om elke bal; Marije verdedigde goed uit waardoor Menno zijn vierde doelpunt kon maken. Een strafworp van Martin bracht de eindstand op 11-18, een fantastisch begin van het seizoen waarbij Harm wederom foutloos was deze zaterdag.

Het eerste begon om half vier aan de wedstrijd, wat in het begin leek op ‘De Grote Tomshow’. Hij schoot knap raak van mooie afstanden maar kreeg er ook aantal tegen. Tom wilde waarschijnlijk gewoon heel graag aanvallen. Emmeloord begon sterk en kwam op een kleine voorsprong. Vooral de heren van Emmeloord maakte in het begin veel doelpunten. Zij scoorde met mooie schoten en listige combinaties. Toch had het eerste hier een antwoord op en kwam het voor het eerst op voorsprong door een schot van Tom, wie anders. Pallas ’08/Thebagstore.nl bouwde deze voorsprong uit met een doorloopbal van Geanne en een uitstater van Lucas, het werd 7-9. Het eerste zette deze trend vervolgens voort met doelpunten van Sil, Wieteke, Tessa en natuurlijk Tom waardoor er een gat ontstond van vijf doelpunten, 8-13. Nu zou je zeggen dat je deze wedstrijd dan heel volwassen uit kan spelen en een ontspannen overwinning kan behalen. Echter kwam Emmeloord in een zeer sterke fase terecht en brachten ze de stand terug naar 15-16. Dit met nog maar een paar minuten op de klok. Gelukkig werd de bevrijdende 15-17 gemaakt door, u raadt het misschien wel…. Tom, en werd de overwinning ingeleid.

De eindstand werd uiteindelijk 16-19 en dit betekende dat er door de selectie vier punten werden mee genomen naar Leeuwarden. Reden genoeg om een groepsfoto’s te maken voor het scorebord, een oplettende speler van Emmeloord heeft de stand even snel op 19-19 gezet voor de foto werd gemaakt. Die grap konden we wel waarderen. Namens de selectie willen we alle meegereisde supporters (Anne-Fré en de ouders van Lucas) bedanken voor hun steun, de selectie kijkt uit naar aankomende zaterdag, een mooie thuisspeeldag voor Pallas  ’08/Thebagstore.nl.

Wat waren we moai fuort!

Deel dit bericht
Uitgelicht: