Loading...
Wedstrijdverslagen

Zwoele Oefenavond in Mantgum

Woensdagavond 6 september kan op z’n minst een bijzondere avond worden genoemd. De selectie was de maandag daarvoor bekend gemaakt en telde een aantal nieuwe gezichten. In het tweede spelen dit jaar Daan, Ilse, Anna en Johannes die overkomen van Wêz Warber en Fluch. Wieteke, die eveneens overkomt van Wêz Warber en Fluch, heeft haar plek in het vlaggenschip verdient, hetzelfde geldt voor Lucas die hiervoor speelde bij Exakwa uit Lelystad. Marije en Irene keerde terug in de selectie, laten we het zo zeggen dat de ene een leuker tussenjaar had dan de ander.

In de brandende zon schoot het tweede uit de startblokken tegen WWC, er werd goed van afstand geschoten en wanneer het schot ten wensen overliet werd de tweede kans uitstekend benut. Nynke benutte haar kansjes goed onder de korf en met mooie combinaties werd er een voorsprong van vijf doelpunten opgebouwd, hierna is het tweede niet meer in de problemen gekomen. Na een flitsende start kakte het team wel een beetje in, maar gelukkig had Mitchell nog een klassiek zijlijnschot in zijn broekzak zitten. De buit werd vervolgens binnen gehaald mede door sterk rebound werk van Daan en Johannes, 9-13.

De zon zakte en het gras werd nat, het eerste mocht opdraven tegen WWC 1. Een sterke tegenstander die dit jaar wordt gecoacht door Martin Roesink, dus het spelletje was bij het eerste bekend. Ook het eerste schoot uit de startblokken en kwam op een ruime voorsprong door mooie doelpunten van onder andere Sil en Tessa. WWC herpakte zich na de eerste minuten en kwam snel gelijk. De eerste helft ging redelijk gelijk op, we zagen mooie doorbraakacties van Lucas waardoor Tom vanaf dichtbij de bal door de korf kon schieten. De eerste helft eindigde met 11-10 maar in de tweede helft werd WWC te sterk met mooie afstandsschoten. Pallas/TheBagstore.nl bleef er wel bij in de buurt door goede kansen te creëren en een mooi Duits afstandsschot van Wieteke maar het was niet genoeg om te winnen, 21-19.

Het was fijn om voor het eerst in onze mooie nieuwe tenue te spelen met de sponsoren TheBagstore.nl, SportBH.nl en Sportsconnect erop. Op naar zaterdag naar een nog warmer Emmeloord voor onze eerste competitiewedstrijd, vier punten mee naar Leeuwarden daar gaan we voor!

Deel dit bericht
Uitgelicht: