Loading...
Wedstrijdverslagen

Pallas’08 1 – Lintjo 1

LKV Pallas'08 - Leeuwarden - Korfbal

Voor alle korfbal ploegen die thuis speelden dit weekend was het toch anders dan anders. Door de nieuwe corona maatregelen mochten er helaas geen supporters meer aanwezig zijn bij de wedstrijden. Dit was zeer spijtig voor de hele blauw-zwarte selectie die graag voor het eigen publiek twee mooie wedstrijden op de mat wouden brengen. Desalniettemin wisten de spelers van de selectie, publiek of geen publiek, dat ze moesten knallen!
Zowel het eerste als het tweede zijn goed bezig in hun competitie en willen deze stijgende lijn doortrekken. Ondanks deze stijgende lijn had het vlaggenschip van Pallas zich vorige week het onnodig lastig gemaakt waardoor het maar nipt won van Spannum. Gelukkig heeft het eerste een sterke ruggengraat en beschikt het over een breed scala aan wisselspelers waardoor het de twee punten gewoon mee terug nam naar de Friese hoofdstad. Een mooie kanttekening daarbij was dat Invicta de punten verspeelde in Surhuizum waardoor Pallas 1 nu alleen bovenaan staat in de 3e klasse B.


Nu moest de blauw-zwarte combinatie van coach Martin Roesink aantreden tegen het oude bekende Lintjo uit Olderberkoop. Op papier een tegenstander die Pallas normaalgesproken verslaat, ook als je terugkijkt naar wedstrijden in het verleden. Lintjo is een ouderwetse doordouw ploeg, aldus Roesink, en ze schuwen dus niet het fysieke contact zoals de standaard Friese ploegen doen. Pallas 1 heeft al bewezen hier goed mee om te kunnen gaan, maar dat je dan een wedstrijd gewoon “lekker kunt korfballen” is en blijft afhankelijk van hoeveel de scheids het toe zal laten. Helaas bleek al snel dat Lintjo niet van plan was om “lekker te korfballen” en werd hierbij ook niet in de weg gestaan door de wedstrijd leiding. Roes gaf al aan dat je nou eenmaal de koploper bent en iedereen je met alle liefde neer wil halen, Lintjo niet uitgezonderd. Het was dus aan Pallas om gewoon hun spierballen en kwaliteit te tonen zodat Lintjo zou merken waarom de Liwwadders bovenaan staan in de competitie. Als je de complete wedstrijd bekijkt hebben de Oldeberkopers dit zeker gemerkt. Binnen de eerste 4 minuten stond Pallas al 2-0 voor en zou deze voorsprong dan ook niet meer loslaten. Behalve een kleine opleving van Lintjo in de eerste helft, waarbij het even kort 1 punt verschil was, is Pallas eigenlijk geen enkel moment echt in de problemen geweest. Helaas vielen de doelpunten nog niet zoals ze deden tijdens de andere thuisspeeldagen. Er werden mooie flitsende aanvallen gespeeld maar blijkbaar had Pallas naast de 2 punten uit Spannum ook de deksel op de korf meegenomen. De combinatie van het toegestane “duw-en-trek korfbal” uit Oldeberkoop en het nog ontbreken van scherpte aan de kant van Pallas, resulteerde in het feit dat Lintjo in het spoor van de blauw-zwarte tegenstander konden blijven. Maar net voor de rust was Marije Vink er wel klaar mee en schoot ze de deksel van de korf met een mooie omdraaibal, waardoor er met drie punten verschil gerust werd.


Het was nu gewoon een kwestie om de wedstrijd op een volwassen manier  over de streep te trekken, maar denk maar niet dat Lintjo hier aan mee gaat werken. In veel gevallen bleef het nog een potje vrij worstelen dat blijkbaar mooi zijn gang mocht blijven gaan. Maar Pallas liet zich niet gek maken, want verdedigend stond het als een huis en het had wederom de beschikking van de nodige “firepower” op en buiten het veld. Naast het veld zat namelijk een ene Mark Ettema die zijn zinnen al had gezet op een doelpunt. Hij wachtte hier ook niet even netjes mee, want binnen enkele minuten toen hij in het veld stond wist hij de korf al te vinden. Pallas was hiermee uitgelopen naar een voorsprong van 4 doelpunten en sloot hierbij ook op een zakelijke manier af. De “highboxen” werden uitgedeeld met een 15-11 overwinning op het scorebord.


Volgende week “soal it heve”! Dan staat de clash tegen Invicta op het programma. Wederom op de eigen kunstgrasmat zullen de blauw-zwarte krijgers alles op alles moeten zetten om de koppositie te behouden. Stay tuned!!!

Deel dit bericht
Uitgelicht: