Pallas’08 1 – Invicta/Frigro 1

Pallas'08 1 - Invicta/Frigro 1 - Korfbal

Op zaterdag 10 oktober stond de tweede wedstrijd zonder publiek op de planning en wat voor één! De nummers 1 en 2 van de huidige ranglijst zouden het tegen elkaar opnemen in een rechtstreeks duel, dat belooft wat!

In de afgelopen week was er weer goed getraind door de gehele selectie, er werden mooie, dynamische aanvallen opgezet en ook fraai afgerond. Nu was het zaak om dit tevens in de wedstrijd terug te laten komen. Als selectie wisten van tevoren al enigszins wat ons te wachten stond, omdat Invicta/Frigro vorige week hun wedstrijd via een livestream had gefilmd. Hier kon in ieder geval uit opgemaakt worden dat Invicta/Frigro echt een korfballende ploeg is met een snel en dynamisch spel waarbij ook de dames voor redelijk wat doelpunten zorgden. Gelijk scherp van start dus en zo min mogelijk fouten maken, want die zouden wel eens duur kunnen komen te staan…

Om 15.00 floot scheidsrechter G. Lolkema in en gingen we uit de startblokken. Overigens was het soms niet duidelijk of de scheids nu een coach, enthousiast publiek of toch gewoon de scheids was, want af en toe kwamen er kreten uit, zoals: “Goedzo dame!” en “Ja heren, mooi duel!”.

Terug naar de start van de wedstrijd, waarbij Marijn het uit de startblokken vliegen enorm letterlijk nam, hij schoot namelijk eigenhandig de 1-0 en 2-0 binnen anderhalve minuut door de korf. De daarop volgende aanval scoorde ook Invicta/Frigro meteen, wat de daarop volgende 3 minuten voor een spannende stand van 2-1 zorgde. Pallas’08 heeft dit seizoen al vaker laten zien de turbo erop te kunnen gooien als het nodig is en ook nu was dat punt weer bereikt. Door doelpunten van 5 verschillende spelers werd de voorsprong van 2-1 uitgebreid naar 9-2! Hierna bleef het wat gelijk opgaan tot de rust, wat voor een ruststand van 16-8 zorgde.

Een aantal weken eerder tegen DTS (S) was Pallas’08 ook met een comfortabele voorsprong gaan rusten en toen werden er in de tweede helft nog maar vijf doelpunten gescoord. Coach Martin gaf dit ook aan in de rust: “Laat zien dat je het twee helften volhoudt!”

Dit was ook in deze wedstrijd een lastige opdracht. De doelpunten vielen maar niet aan de kant van Pallas’08, en langzaamaan kwam Invicta/Frigro toch terug van 16-8 naar 16-11, het zal toch niet…

Op het moment dat de hoop bij Invicta terug begon te komen, schoot Wilma gelukkig de eerste drie doelpunten van de tweede helft aan de kant van Pallas’08 erin. Dit zorgde weer voor wat ademruimte, maar het gevaar was nog zeker niet geweken, want inmiddels had Invicta/Frigro al 5 doelpunten gemaakt in de tweede helft. En ze gingen door… want met nog een kleine 10 minuten te spelen, stond er zelfs een score van 20-16 op het bord! Gelukkig kunnen we dan altijd vertrouwen op een aantal routiniers die ingezet kunnen worden, zoals Mark. Hij schiet tot opluchting van elke Pallas-fan de 21-16 binnen. En hierna maakt ook Lieke, die na haar blessureleed weer binnen de lijnen mocht verschijnen in het vlaggenschip, nog een doorloopbal. Het slotakkoord in de laatste minuut was voor Carolien die mooi de 23-17 binnenschoot.

Door deze winstpartij staat Pallas’08 na 6 gespeelde wedstrijden nog steeds ongeslagen bovenaan met 12 punten. Hierna volgt DTS(S) met 10 punten en vervolgens Invicta/Frigro en Joure met 8. Volgende week volgt (als de eventueel nieuwe corona-maatregelen geen roet in het eten gooien) een wedstrijd tegen de laatstgenoemde ploeg in Joure om 15.30 uur.