Pallas’08 2 – Invicta/Frigro 2

Pallas'08 2 - Invicta/Frigro 2 - Korfbal

Na de dramatische wedstrijd van vorige week tegen Vlug en Vaardig, waarbij een minimalistische score van slechts 6 doelpunten werd behaald, was het aan Pallas’08 2 te bewijzen dat ze veel meer doelpunten konden scoren. Invicta/Frigro 2 staat onderaan in de competitie met 0 punten, en Pallas’08 2 bezet een gedeelte 3de plek met 6 punten. Je zou zeggen, “kat in het bakkie”, maar helaas bleek dat niet het geval in de eerste helft.

Nog voor de wedstrijd begon ging het al mis, “Waar is de scorebord afstandsbediening”? De scheidsrechter wees de bank erop dat de tijd niet liep. Iedereen aan de kant was onrustig, want waar kon dat ding nou zijn? Opgelucht kwam Marijn de wc uit, en ja hoor met de scorebord afstandsbediening in zijn broekzak. De wedstrijd kon beginnen, of wacht, was eigenlijk al begonnen.

Zoals in de introductie al verteld, ging het niet van een leien dakje. Waarschijnlijk mistte Pallas’08 2 het gejuich van het publiek aan de kant, want in de rust was de score  10-11. Zoals Allard altijd doet in de rust, gaf hij een stevig praatje om het team een hart onder de riem te steken. Dat bleek geholpen te hebben, want de achterstand werd omgezet in een voorsprong. Het gat van de korf was gevonden en Invicta/Frigro zag de kans op winst wegglijden. Ze boden minder weerstand en Pallas’08 2 wist de winst binnen te slepen. De eindstand van Pallas’08 2 – Invicta/Frigro 2 was uiteindelijk 22-17.