Pallas’08 haalt positief saldo op Flamingodag

Pallas 1 - Flamingo's 1

Zaterdag 29 september was een heuse Flamingodag voor Pallas’08. Enkele jonge flamingo’s moesten al vroeg uit de veren om naar Leeuwarden te gaan. Aldaar speelden zij tegen Pallas’08 A2. De junioren van Pallas gaven het goede voorbeeld door te winnen van de bezoekers uit Buitenpost: 9-3. Het was aan de selectie van Pallas om dit goede voorbeeld te volgen. Voor het tweede zou een overwinning zeer welkom zijn naar de zeperd tegen Ritola van vorige week. Voor het eerste team stond er een strijd voor de koppositie op het programma.

Pallas’08 2 – Flamingo’s 2
Pallas’08 2 begon de wedstrijd uiterst zwak. De Flamingo’s vlogen met een achter verdedigende tactiek uit de startblokken, Pallas had het moeilijk om dit goed op te lossen. Tel daar de vele passfouten bij op, dan komt er een uiterst stroeve wedstrijd uit. De Flamingo’s speelden ook niet best waardoor de score laag bleef. In de eerste helft ging de score gelijk op maar in de tweede helft sloegen de Flamingo’s toe. Ze liepen uit naar drie punten verschil en hebben hun voorsprong de rest van de wedstrijd vastgehouden, ondanks de goede invallers bij Pallas. Eindstand 11-14. Werk aan de winkel voor Pallas 2 om de goede lijn van de eerste wedstrijden weer op te pakken!
Pallas 2 - Flamingo's 2

Pallas’08 1 – Flamingo’s 1
Voor het eerste team van Pallas was de wedstrijd tegen de Flamingo’s zeer interessant: de winnaar zou de koppositie pakken in de competitie. Net als Pallas wonnen zij alle wedstrijden tot nu toe, daardoor nestelden de Flamingo’s zich bovenaan de ranglijst. De ploeg was net als het tweede team fysiek erg aanwezig in de duels waardoor Pallas in de beginfase veel kansen kreeg via een strafworp vrije ballen en uitstartkansen. Na een gelijk opgaand begin nam Pallas langzaam het initiatief en liepen uit naar een 10-6 ruststand.

Na de rust kon Pallas de voorsprong, soms met moeite, consolideren. Het fysieke spel maakte het spelletje dat Pallas zo graag speelt bij tijd en wijlen onmogelijk. De Flamingo’s werkten zichzelf in de nesten door met een achterstand nog steeds fanatiek de ballen uit te verdedigen en achter te verdedigen waardoor het uiteindelijk een eitje was om de wedstrijd uit te spelen. Het is voor Pallas nog wel taak om uit te vogelen hoe de strafworpen en vrije ballen erin moeten, dan zou deze wedstrijd eerder beslist zijn geweest. Een goede overwinning in een niet al te beste wedstrijd. Einduitslag: 16-13.

Naderhand kon er in het zonnetje nog even nagenoten worden van de wedstrijd van het 3e Pallas team (met Charlotte, ex-Flamingo) die ook een mooie overwinning behaalden: 12-8.

Kortom een Flamingodag die vliegensvlug omgevlogen is!