Loading...
Wedstrijdverslagen

Wisselend succes in speelronde 3 voor de Pallas ’08 selectie

Achilles - Pallas

De Pallas ’08 selectie ging apart van elkaar de derde speelronde in. Het tweede team ging met Berend Botje naar Zuidlaren om daar de krachten te meten met Ritola 3. Het vlaggenschip moest aantreden in Almelo tegen het onbekende Achilles. Het schijnt dat daar altijd wat te doen is. Niet alleen de verkeerslichten die of op groen staan of op rood staan maar het veld ligt ook nog eens naast het voetbalstadion van de plaatselijke voetbalvereniging.

Pallas’08 2 liet helaas de punten varen in Zuidlaren
Vroeger dan gebruikelijk voor het tweede team trad Pallas ’08 2 al om 12.30 uur aan in het winderige Zuidlaren. Voor het eerst deze competitie werd er op klein veld gespeeld. Vooraf werden we gewaarschuwd over de lengte van onze opponent, ook de windomstandigheden maken het lastig om te korfballen. Met goede moed liet de technische staf een 8-tal het veld ingaan. De technische staf is sinds deze week uitgebreid met Anne-Fré Reitsma. Vanaf het begin van de wedstrijd was het al wel duidelijk dat Ritola van een ander kaliber is dan de tegenstanders die Pallas ’08 trof in de eerste twee speelronden. Veel meer reboundkracht, meer kunnen herhalen, slim spelen en na een minuut of 15 stonden we al een straatlengte achter (10-2). Er werd gevlucht in een time-out. De technische aanwijzingen gaven vooral in de slotfase van de eerste helft meer strijdlust om toch te zoeken naar doelpunten. Het ging zelfs de twitterfeed te snel dat niet bekend is wat de ruststand is.

In de tweede helft was de opdracht om door te gaan en vooral de wedstrijd goed uit te spelen. Helaas lukte dit deels en waren de doelpunten aan Pallas-kant wederom schaars, en ging Ritola vrolijk verder met doelpunten maken. Jammer genoeg geen punten dit keer. Ritola heeft terecht gewonnen en troefde Pallas’08 op alle fronten af. Geen schande maar de uitslag 25-9 geeft toch wel de nodige leermomenten…

Pallas’08 1 pakt belangrijke punten in Almelo
Op de gebruikelijke tijd speelde het eerste Pallas ’08 team de wedstrijd in Almelo tegen een onbekende tegenstander: Achilles. De basisacht werd op één positie gewijzigd. Jorrit Ellens speelde op de plek van Jelmer van der Veer, die het weekend in Oslo doorbracht. Om nu het wedstrijdverslag verder te maken in het Noors ging me net iets te ver. Helaas was uw reporter net iets te laat om de eerste fase van de wedstrijd te verslaan maar volgens dezelfde twitterfeed startte Pallas ’08 niet goed en stond het 3-0 achter voordat het gat van de korf gevonden werd. Gaandeweg de eerste helft kroop Pallas ’08 steeds dichterbij tot irritatie van de coach van Achilles en enkele spelers van de tegenstander. Voor rust werd het gat geslagen naar 4 punten waardoor de thee en kleedkamer werd opgezocht bij een 6-10 ruststand.

In de tweede helft speelde Pallas ’08 net met iets minder lef en werd het spel iets doorzichter waardoor de tegenstander steeds iets dichterbij kwam. Kwam dit door de wind, de lichte regen of doordat de tegenstander voor de wind speelde? Gelukkig was het geslagen gat groot genoeg waardoor de overwinning voor Pallas ’08 in de slotfase niet meer in gevaar kwam. De eindstand werd bepaald op 12-15. De punten gingen in de tas richting Leeuwarden. Het was moeizaam in de tweede helft waarbij de doelpunten schaars waren.