Wedstrijdverslagen

Pallas’08 weet weer wat winnen is!

Na een aantal teleurstellende resultaten was het tijd om weer eens wat punten te pakken voor de blauwe brigade uit Leeuwarden. Pallas’08 2 zou dit proberen tegen laagvlieger de Waterpoort uit Sneek. Pallas’08 1 zou het opnemen tegen Nij Quick Libben.

Pallas’08 2 – De Waterpoort 2

Om 16.00 werd het startsein gegeven van de wedstrijd van Pallas’08 2. Zoals eerder aangegeven was het zaak om weer eens een wedstrijd te winnen. Aangezien de Waterpoort met 0 punten op de laatste plaats staat was dit de uitgelezen mogelijkheid om aan het vertrouwen te werken. Toch kon het nog wel aan lastige wedstrijd worden doordat er een aantal spelers afwezig waren. Met name door het ontbreken van Jorrit en Marijn miste je nogal wat reboundkracht.

Het verdedigingsvak van Pallas had dan ook moeite met het stelen van de rebound, waardoor de wedstrijd wat moeizaam op gang kwam. Coach Wiegersma greep dan ook al snel in en wisselde Anne-Fré naar het andere vak. Pallas kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd en liep uit naar een 6-2 tussenstand. Toch liet de Waterpoort zien dat ze ook over een aantal goede korfballers beschikken en maakte een aantal aansluitingstreffers. In de eerste helft kon de thuisploeg niet echt meer uitlopen en de ploegen gingen bij een 10-7 stand aan de mandarijntjes.

De gezonde snack deed de ploeg blijkbaar goed want in de tweede helft verdween de hoop op een goede afloop als sneeuw voor de zon bij de gasten. Pallas nam duidelijk het initiatief en liep uit naar een ruime voorsprong. Dit gaf Bea de kans om een aantal junioren in het veld te brengen, Johannes had al eens vaker gespeeld maar Timo B. en Britt maakten hun debuut. Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Britt nog een mooi afstandschot te scoren. Vervolgens blies de scheidsrechter af bij een 28-15 eindstand.

Pallas’08 1 – Nij Quick Libben 1

Na het goede voorbeeld van het tweede was het ook belangrijk voor het eerste om te winnen om de aansluiting met de bovenste plekken te houden. Na 2 verloren wedstrijden bij Sparta en Westergo was de ploeg erop gebrand om een goed resultaat te boeken. Vorige keer was dit geen enkel probleem tegen NQL, maar zij hadden in 2020 al wél van Westergo gewonnen en gelijk gespeeld tegen Sparta, dus scherp verdedigen en kansen zien te benutten was het advies.

Na een aantal minuten opende Pallas ook de doelpuntenrekening door 2 afstandschoten te benutten. NQL scoorde nog wel een keer tegen maar aan alles zag je dat de thuisploeg vandaag de punten in eigen huis wilde houden. De eerste helft was dan ook een helft die gedomineerd werd door de Leeuwarders. Er werd gerust bij een 9-4 ruststand. Dit was een stand die uiteraard nog te overbruggen was door de uitploeg maar al snel in de tweede helft werd ook de hoop van deze gasten aan flarden geschoten. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd dan ook wel beslist toen er een 14-5 tussenstand op het scorebord stond. Coach Roesink liet een aantal spelers warmlopen en waar Timo B zijn debuut al maakte bij het tweede werd hij ook bij Pallas’08 1 in het veld gebracht. Waar Timo vaak in dienst van een ander speelt pakte hij nu zijn schot wel, maar helaas draaide deze net uit de korf. De wedstrijd eindigde in 19-11.

Volgende week staat er vooral voor het eerste een zeer belangrijke wedstrijd op het programma. Zij nemen het dan op tegen de nummer 2 van de competitie TFS. Mocht Pallas’08 winnen stijgen zij naar de 2e plek, een plaats die recht geeft op promotie naar de 2e klasse. De wedstrijd zal starten om 19.20 in Houtigehage, graag tot dan.