Loading...
Wedstrijdverslagen

Selectie Pallas komt net te kort tegen Oranje-Zwart.

Pallas '08 - Oranje Zwart

Afgelopen weekend stond de dubbele ontmoeting met Oranje Zwart op het programma. Tijdens de eerste wedstrijd was Oranje Zwart duidelijk de baas, dit keer aan Pallas de zware opgave om het de gasten uit Zwolle moeilijk te maken.

Pallas ’08 2 – Oranje Zwart 2


De wedstrijd tussen de tweede teams stond als eerst op het programma. Pallas startte sterk met lange aanvallen, welke ook nog knap werden afgerond. Direct werd een klein gaatje geslagen en liep de thuisploeg uit naar een 4-1 voorsprong. Stelden de gasten hier dan niks tegenover? Zeker wel, Oranje Zwart liet zien over sterke korfballende kwaliteiten te beschikken en kwam telkens terug in de wedstrijd. Dit was eigenlijk het verhaal van de hele wedstrijd. Pallas ’08 2 bleef wel telkens aan de goede kant van de score. Een zeer spannende slotfase brak aan. Met nog 10 seconden te spelen mochten de Zwollenaren nog één keer aanvallen. Vanuit een zwart-blauwe bril was het laatste schot zwaar verdedigd maar hij werd wel toegekend door de scheidsrechter van dienst. De wedstrijd ging helaas verloren met 20-21.

Pallas ’08 1 – Oranje Zwart 1
Waar hier en daar nog wat geprotesteerd werd, moesten de spelers van het eerste de focus leggen op hun eigen wedstrijd. Dit lukte blijkbaar goed want beide ploegen schoten na het eerste fluitsignaal uit de startblokken. Het gat van de korf werd ook hier makkelijk gevonden. Na een kwartier spelen stond er dan ook al een 10-10 score op het scorebord. De Leeuwarders konden het hoge tempo in de laatste fase voor rust echter niet meer bijhouden. De ploegen gingen aan de thee bij een 11-16 tussenstand. We wisten dat het een moeilijk verhaal zou gaan worden maar we wilden er absoluut nog voor strijden! Dit bleek zeker niet onterecht, Pallas kwam langzaam maar zeker dichterbij in het tweede bedrijf. Er werd beter verdedigd en Pallas schoot zelf de balletjes wel weer binnen. De echte aansluitingstreffer viel net te laat om het nog echt spannend te laten worden. Toch heeft Pallas zich tijdens de dubbele ontmoeting kranig geweerd. De scheidsrechter floot voor het laatst bij een stand van 21-22.

Beide ploegen kwamen dus net één doelpunt tekort om een punt over te houden.

 Volgende week zal Pallas ’08 alles op alles zetten om weer punten te pakken tegen Invicta uit Kollum.

Deel dit bericht
Uitgelicht: