Selectie Pallas reist af naar Kollum

Invicta - Pallas

Afgelopen weekend reisde de Pallas selectie af naar Kollum voor de wedstrijden tegen Invicta.

Invicta 2 – Pallas ’08 2
Pallas ’08 2 mocht de aftrap verzorgen door het op te nemen tegen het tweede team van Invicta. In het begin van de wedstrijd nam Pallas de voorsprong en sloot Invicta weer aan. Dit patroon zou zich eigenlijk de gehele wedstrijd herhalen. De tegenstanders speelden niet al te best maar werkten hard. Pallas speelde eigenlijk ook niet goed maar heeft meer kwaliteit in huis dan Invicta. Dit tezamen zorgde voor een moeizame pot waarbij Pallas door niet te snugger verdedigen Invicta in de race hield. Er werden veel onnodige fouten gemaakt die door Invicta vakkundig afgestraft werden.
Na de rust pakte Pallas een voorsprong van twee punten en kon dit gedurende de tweede helft lang vasthouden. Aan het einde werd dit verschil zelfs drie en leken de winstpunten een zekerheidje. Maar, typerend voor de wedstrijd kon Pallas verdedigend de wedstrijd weer niet op slot gooien en mocht Invicta nog terugkomen tot één punt. Gelukkig was het einde daar, en kon Pallas twee punten bijschrijven en staat daarmee op een derde plek. Gauw door naar volgende week!

Invicta 1 – Pallas ’08 1
Voor Pallas ’08 1 stond er ook een lastige wedstrijd op het programma. De thuiswedstrijd tegen Invicta 1 werd met duidelijk verschil verloren. Voor Pallas was het dus oppassen geblazen tegen de oranje Pruttelpotformatie. Pallas nam gelijk de voorsprong in de wedstrijd en hield deze gedurende de eerste helft vast, maar Invicta bleef nooit ver achter, de voorsprong was niet groter dan twee punten. Één vak van Pallas draaide als een trein, verdedigend maakten ze het Invicta erg lastig met veel onderscheppingen en rebounds en aanvallend kwamen ze makkelijk tot de kansen en de scores. Het andere vak was daar eigenlijk het spiegelbeeld van. Vanaf de eerste minuut was de verdediging van Invicta erg straf en was het moeizaam zoeken naar de kansen. Ook verdedigend was het zoeken naar controle.
Invicta nam in de tweede helft het heft in handen en leidde steeds met één á twee punten. Gelukkig kon Pallas blijven aanhaken en kwam er zelfs een gelijke stand op het scorebord. Invicta wist nog eenmaal op voorsprong te komen maar gelukkig kon Jelmer vanaf de strafworpstip dit weer egaliseren. Vrij plots floot de scheids af en eindigde de wedstrijd in 19-19. Pallas mag, gezien de wedstrijd, blij zijn met dit resultaat.

Volgende week neemt de selectie het op tegen Elko 1 en 2 in de Camminghahal in de laatste thuiswedstrijd in de zaal.