Selectie Sparta (Ze) vs. Selectie Pallas’08

De selectie van Pallas’08 mocht in zijn geheel naar Leek afreizen om te spelen tegen Sparta uit Zevenhuizen. Pittige potjes stonden op het programma, zowel het eerste als het tweede van Sparta (Ze) voeren de ranglijst aan.

Sparta (Ze) 2 – Pallas’08 2

De thuiswedstrijd van Pallas’08 2 tegen Sparta werd nog knap gewonnen door de Leeuwarders. Vooraf kon er dus met vertrouwen naar deze wedstrijd toe worden geleefd. Maar na een paar minuten werd alle hoop aan flarden geschoten door een enorm scherp Sparta. Met name de heren van de thuisspelende ploeg schoten makkelijk. De wedstrijd was na 10 minuten eigenlijk al gespeeld. Sporadisch kon Pallas nog een mooie goal maken, met name Anne-Fré was nog goed op dreef met 5 afstandtreffers. De eindstand van de wedstrijd was 21-11.

Sparta (Ze) 1 – Pallas’08 1

Deze wedstrijd was een aantrekkelijk affiche: twee technische korfballende ploegen (iets wat je niet altijd meemaakt in de derde klasse), een goede scheidsrechter en grote belangen. Bij winst van Pallas zou de ploeg qua puntenaantal op gelijke hoogte komen met Sparta. Bij verlies zou Pallas het zicht op de koppositie kwijt raken.

De eerste helft was een van de aantrekkelijkste helften die we dit seizoen gezien hebben. De goals volgden elkaar in rap tempo op. Met name de heren van Sparta schieten makkelijk en zuiver van ver. Bij Pallas werden de goals allround gemaakt. Vervelend was het uitvallen van Redmar met een schouderblessure. De goals bleven maar vallen, er werd gerust met een 16-15 stand.
De tweede helft trok Sparta de wedstrijd naar zich toe doordat hun spitsen makkelijk bleven doorscoren. Waar de doelpunten bij Pallas in de eerste helft makkelijk vanuit het spel vielen moest er steeds langer en moeilijker gezocht worden naar goede kansen. Hierdoor kan Sparta uitlopen naar een voorsprong van 6 doelpunten. Aan het eind van de wedstrijd kon Pallas door onder andere een geweldige goal van Tom nog enigszins inlopen. Maar de zege van Sparta kwam niet meer in gevaar. Eindstand is 26 – 23.

Voor de neutrale toeschouwer een mooie pot korfbal. Voor Pallas is dankzij het verlies van TFS de tweede plek nog in zicht. Het zal een hele opgave worden om deze plek te bemachtigen. Komende weken kan de selectie even rusten, daarna zal er geknald moeten worden om die gewilde promotie binnen te slepen!