Selectie van LKV Pallas ’08 vs. selectie van KV Harkema

LKV Pallas '08 - KV Harkema

Zaterdag 1 december 2018 was het zover, het eerste en het tweede van Pallas traden aan tegen de geduchte tegenstander uit Harkema. Een tegenstander waar we het vrijwel altijd lastig mee hebben.

Pallas ’08 2 – Harkema 2
Om 14:10 uur, om precies te zijn, werd het fluitsignaal gegeven door de scheidsrechter om de wedstrijd aan te vangen. De eerste helft liep gewaagd aan elkaar. Langzaamaan werd er door beide teams gescoord, maar echt hoge cijfers werden er niet gehaald. Wel was duidelijk dat Pallas de overhand had op Harkema door snel en efficiënt te spelen. Het baltempo lag op een keurig niveau waardoor er veel kansen werden gecreëerd door Pallas. Pallas ging met een kleine, maar verdiende, voorsprong rusten.

Na de rust bleek al gauw dat de Harekieten hun speltactiek hadden gewijzigd in een iets wat agressieve vorm. Er werd harder door Harkema gespeeld waardoor het leek alsof zij de overhand kregen op Pallas. Dit moest dan ook worden gestopt door Pallas en daar werd hard aan én voor gewerkt. Pallas had de hele wedstrijd voor gestaan maar toch wisten de gasten uit Harkema langzaamaan dichterbij te kruipen. Tot dat er een 16-16 stand op het scorebord stond, waardoor de laatste minuten bloedstollend werden. Even leek het er op dat de winst naar Pallas zou gaan, met 17-16. Toch werd er in de laatste minuut gescoord door Harkema waardoor de wedstrijd eindigde in gelijkspel: 17-17.

Pallas ’08 1 – Harkema 1
Na de spannende wedstrijd van het tweede, mocht het eerste de strijd aan gaan met de Harekieten. Het spel werd anders gespeeld door Pallas waardoor ze al gauw uitliepen op Harkema, 4-1. Toch wist Harkema terug te komen, loerend op winst. Er werden veel afstandschoten geplaatst door Pallas en met succes. Pallas wist het gat met de gasten groter en groter te maken. Door de coach van Pallas werd er continu nagedacht over een strategie om de Harekieten de baas te zijn en te blijven. Dit pakte goed uit voor Pallas want in de 16e minuut stond het dan ook 1O-5 voor Pallas. Een mooie ruime voorsprong dus. Nog dik 14 minuten te gaan. Maar ook wist Harkema goed te scoren waardoor het vlak voor de rust 15-10 voor Pallas stond.

Na de rust wist Pallas vier keer snel achter elkaar te scoren middels afstandschoten Ondanks het continue verschil van vijf á zes doelpunten, in het voordeel van Pallas, was de strijd nog niet gestreden en dat was te merken. Uiteindelijk boekte Pallas een relatief eenvoudige overwinning in eigen huis: 21-14.

Pallas ’08 2 – De Hoeve / Due Amici Fitness 3
Volgend weekend staat er voor het eerste geen wedstrijd op het programma. Het tweede treedt om 17:10 aan in de eigen Cammingahal en kan alle support uiteraard goed gebruiken!