Pallas pakt wéér de punten tegen Sparta.

Na een lange onderbreking tussen veld en zaal mocht er op 24 november eindelijk weer in competitieverband gekorfbald worden. De eerste wedstrijd voor de selectie was tegen een inmiddels bekende tegenstander, Sparta Zevenhuizen. Pallas 2 wist twee keer met speels gemak te winnen maar voor Pallas 1 waren het twee moeizame wedstrijden op het veld. Pallas had een uitstekend oefenprogramma gehad met onder andere oefenwedstrijden tegen de selectie van Rodenburg en tegen hoofdklasser Mid-Fryslân.

Sparta (Ze) 2 – Pallas’08 2
Zoals gebruikelijk beten de tweede teams van beide verenigingen het spits af. Het was een beginfase waarbij het erg zoeken was voor beide ploegen. Er werd veelvuldig op de ballijn verdedigd waardoor het samenspel werd belemmerd. Ook werden daardoor kansen van ver gecreëerd en lag het afrondingspercentage aan de lage kant. Wel was het zo dat Pallas steeds meer grip kreeg op de wedstrijd en deze ook langzaam naar zich toe trok. Een reeks van goede aanvallen werden uiteindelijk dan ook beloond met de benodigde doelpunten. Het was dit keer niet met speels gemak, maar er werd wel gewonnen. Na een uur spelen stond er uiteindelijk een terechte uitslag van 10-15 op het scorebord.

Sparta (Ze) 1 – Pallas’08 1
Voor coach Bert van der Leij was het puzzelen geblazen. Carolien de Ruiter was tijdens het oefenprogramma geblesseerd geraakt en werd vervangen door Sanne Wiegersma. Ook Lieke Wiegersma ontbrak deze wedstrijd in de basis acht omdat zij ziek was, zij werd vervangen door Maaike Bangma. Oud Pallas-coach Anne-Durk Lootsma had een ander strijdplan gemaakt aangezien Sparta al twee wedstrijden had verloren tegen Pallas. Hij had zijn aanvals- en verdedigingsvak omgewisseld.
Ook in deze wedstrijd was het weer zoeken in de beginfase. Pallas had het zwaar maar Sparta had het zwaarder. De thuisploeg had veel moeite met de afronding van de kansen. De Leeuwarders konden de wedstrijd al vroeg beslissen maar hadden in de eerste 20 minuten het vizier ook niet op scherp staan. In de fase vlak voor rust kwamen de blauwhemden dan eindelijk los. Door mooie combinaties werd de Spartaanse verdediging op een hoopje gespeeld en gingen de ploegen rusten bij een 3-11 ruststand.
Scherp blijven verdedigen en de bal aanvallend makkelijker laten rondgaan waren de aanwijzingen voor de tweede helft. In de tweede helft werd de goed spelende Maaike nog vervangen door Leonie en kregen ook Redmar een Marten nog enkele speelminuten. Het werd een tweede helft waarbij het eigenlijk al geen wedstrijd meer was. Sparta had de hoop op een goede afloop al snel opgegeven. De marge werd langzaam maar zeker nog steeds uitgebouwd. Pallas haalde uiteindelijk het mooie aantal van 24 doelpunten terwijl de thuisploeg net boven de 10 uitkwam: 11-24. Een goed begin van de zaalcpmpetitie.