Loading...
Wedstrijdverslagen

Twee maal winst voor Pallas selectie

Korfbal - Pallas'08 2 - Parabool 3

Op zaterdag 26 september waren de wegen van de selectie weer eens gescheiden. Waar Pallas 2 zich in Groningen mocht melden tegen de studenten van de Parabool kon Pallas 1 zich opmaken voor een wedstrijd tegen oud Pallascoach Bert van der Leij. Pallas 2 trof in Groningen ook een aantal oude bekende, Leila speelde bij de Parabool 3 en al snel verschenen ook Jorrit Vink en Gerrit Postma langs de lijn.

Waar handhaving in eerste instantie het doel is voor het tweede team waren er toch al 4 punten uit 3 wedstrijden gepakt. De Parabool daarentegen had nog geen punten weten te snoepen, een belangrijke wedstrijd dus om daar alvast een gat mee te slaan.

Tijdens de beginfase was het vooral stuivertje wisselen, maar naarmate de eerste helft vorderde namen de bezoekers het heft in handen. Er werd een score van 3-6 bereikt en de coach van de Parabool voelde zich genoodzaakt om een time-out aan te vragen. De Groningers werden iets sterker maar het bleef spannend. De spelers gingen aan de thee bij een 5-7 stand.

Na rust bleef het spelbeeld eigenlijk onveranderd, Pallas bleef goed spelen, maar de scherpte in de afronding ontbrak. De Parabool rook bloed en haakte aan en kwam zelfs op 2 punten voorsprong. Pallas wist zich op tijd te herpakken en met 5 goals op rij de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. De wedstrijd eindigde in 13-16.

Daarna snel door naar Spannum om de verrichtingen van Pallas 1 te bekijken. Spannum, waar het veld zich nog mooi tussen de huizen bevind, was het decor voor de wedstrijd in de derde klasse. Pallas was aan zijn stand haast verplicht om met de 2 punten naar huis te gaan aangezien de eerste 3 wedstrijden in winst zijn omgezet. Bij Spannum zat ondertussen de routine op de bank, iets wat niet in het nadeel van de bezoekers was. Pallas nam direct wel het initiatief in de wedstrijd en kleine gaatjes werden geslagen. Een aantal keren leek het dat het ijs gebroken was maar Spannum is een ploeg die toch altijd toch aan blijft haken. De ploegen gingen rusten met een 7-10 voorsprong door 2 goals in blessuretijd.

In de tweede helft liep Pallas mondjesmaat steeds meer uit op Spannum. De wedstrijd leek ook beslist bij een 8-14 tussenstand. Maar op dat moment bracht Bert van der Leij de routine toch maar in het veld. Er werd voor chaos gezorgd en Pallas kon het gat van de korf niet meer vinden. Spannum kwam snel terug en het werd zelfs weer gelijk. Gelukkig voor de Leeuwarders hadden zij toch het slotakkoord en mikte Diede nog eenmaal raak voordat de scheidsrechter floot voor einde wedstrijd.