Twee wedstrijden. Geen punten

Pallas 1 - Rood-Wit 1

Een keer wat anders: bloggen na de wedstrijden! Ik (Irene Robberegt) zal jullie een kort verslag geven van de wedstrijd Pallas 2 tegen Heerenveen 3, en ik (Lieke Wiegersma) zal een verslag geven van de wedstrijd van Pallas 1 tegen Rood-Wit 1.

Pallas 2 – Heerenveen 3
Na een heerlijk dagje sauna was ik vandaag goed uitgerust om te knallen. Nog even een wake-up yogalesje thuis en hup op het fietsje naar het veld. Eenmaal aangekomen op het veld speelde de A1 al tegen de Friese Vlag tenuetjes in de brandende zon. Volgens mij had niemand verwacht dat het zó warm zou gaan worden. Ik zie en praat even met mijn teamgenoten en we kunnen al gauw inschieten waarna we de kleedkamer in mochten voor een praatje van de coach!

Anne-Fré houdt het altijd lekker kort met een aantal belangrijke punten: voorverdedigen en in de aanval lekker scoren. Dit keer voegde hij eraan toe dat het verstandig is om goed warm te lopen en van tevoren even met je vak te gaan zitten. Want de vakken zijn een beetje gehusseld, ik speel vandaag met Maud, Joël en Redmar. Het andere vak begint in de aanval: Anne, Leonie, Marten en Sebastiaan.

Even warmlopen en het wedstrijdshirt mag aan! Maud is vandaag aanvoerder en omdat het De Week van de Scheidsrechter is, overhandigt ze een taart aan de beste man. ‘Omkopen’, riepen de tegenstanders al. Tja, wel slim om het vóór de wedstrijd te geven natuurlijk!

De wedstrijd begon en al gauw kregen we een paar doelpunten om de oren. Pas na zo’n 4 doelpunten begonnen wij ook wat te scoren. Maar helaas maakte de hitte het zwaar en kwamen we maar moeizaam in de buurt. We creëerden wel mooie kansen, maar helaas maakte Heerenveen ze wèl af en wij niet. De vier doelpunten in het begin van de wedstrijd zorgden daarnaast voor een continue achterstand, ook na de rust. Toch kwam er halverwege de tweede helft een kleiner gaatje van twee doelpunten! Even hadden we weer hoop met zijn allen, maar na een korte time-out lieten we het toch weer schieten. Uiteindelijk werd het 11-17, een teleurstellende uitslag! Zou Pallas 1 het beter gaan doen? Dit bespaar ik jullie even, want Lieke Wiegersma zal wat vertellen over de wedstrijd van Pallas 1 – Rood-Wit 1.

Na de wedstrijd ben ik maar gauw gaan douchen en heb ik gelukkig een leuk feestje op de planning staan. Morgen ga ik me voorbereiden voor het EK Korfball waar ik vrijwilliger assistent-speaker zal zijn. Hier zal ik in het Engels de doelpunten omroepen, en zal ik dus toch even te weten moeten komen wat bijvoorbeeld een doorloopbal in het Engels is. Heb jij het antwoord? Reageer de vertaling dan hieronder!

Groeten en geniet van de mooie EK Korfbalwedstrijden!

Irene Robberegt, speler Pallas 2.

Pallas 1 – Rood-Wit 1

Afgelopen week ben ik gevraagd om een stuk te schrijven over hoe ik een wedstrijddag eigenlijk ervaar. Deze zaterdag stonden er voor de selectie twee wedstrijden op het programma; Pallas 2 tegen Heerenveen 3 om 14:00 uur en Pallas 1 tegen Rood-Wit 1 om 15:30 uur. Deze zaterdag was zoals beloofd een erg warme oktoberdag met een temperatuur van rond de 26 graden.

Mijn wedstrijddagen op het veld thuis beginnen vaak met lekker uitslapen tot een uur of tien. Daarna leef ik rustig naar de wedstrijd toe door goed te ontbijten en veel water te drinken. Na het douchen haal ik vaak nog wat boodschappen en dan ga ik om 13:50 uur in Pallaskleding op de fiets richting het veld. Dit is voor mij 3 minuten fietsen. Op het moment dat ik op het veld aan kom, begint kort daarna de wedstrijd van het tweede. Tijdens de eerste helft van deze wedstrijd doe ik mijn sportsokken en korfbalschoenen aan en eet ik nog een broodje. In de rust gaan we inschieten en wanneer de tweede helft begint volgt de wedstrijdbespreking. Na de bespreking heb ik altijd extra zin in de wedstrijd. Er volgen nog een paar spannende minuten van het tweede en na het eindsignaal mogen wij het veld betreden voor het laatste stukje voorbereiding. En dan begint de wedstrijd…

Rood-Wit 1 hebben wij twee jaar geleden voor het laatst getroffen. Ik weet nog dat het een sterk korfballend team is waarbij zowel de heren als de dames een goed scorend vermogen hebben. Maar aan het begin van de wedstrijd lieten wij ook zien daarover te beschikken door in zeer korte tijd met een 3-0 voorsprong aan de wedstrijd te beginnen. Deze doelpunten bestonden uit het eerste schot van de wedstrijd wat er in ging door Carolien R, een strafworp van Jelmer en zelf scoorde ik ook een afstandschot. Daarna volgde het eerste weerwoord van Rood-Wit. Telkens wanneer de tegenstander het spel richting een gelijk score wilde brengen, wisten wij weer een doelpunt te maken. Tot daar dan uiteindelijk een stand van 6-6 op het scorebord te zien was (mede door doelpunten van Jelmer, Carolien R en Tom). Dit schrok ons nog niet af, want Jelmer bracht (met al zijn derde doelpunt van de wedstrijd) de stand naar 7-6. Na een korte kans van Rood-Wit was het 7-7 en volgden er drie doelpunten van Pallas, eerst een afstandschot van Carolien E, vervolgens scoorde ik zelf ook een afstandschot en ook Bernard verzekerde met een afstandschot een doelpunt. 10-7! Dit gaf ons zeer kort even een goed gevoel aan de wedstrijd, want al snel stond de stand op 10-9. Ik scoorde nog een korte kans voor de rust en daardoor gingen we met een voorsprong van 11-9 de thee in de kleedkamer opzoeken.

Na de rust werd het al snel 11-10 en daarna scoorde Bernard een afstandschot en bracht de stand weer op twee doelpunten verschil. 12-10. Vervolgens scoorde Rood-Wit ook een afstandschot, 12-11. Coach Bert vond dat er wat moest gebeuren, want Rood-Wit was zeer dreigend om het spel naar een gelijke stand te brengen, en bracht daarom een aantal wissels in het veld. Doelpunten van Mark, Jelmer en Tom zorgden er voor dat wij steeds 1 of 2 doelpunten voor stonden. Maar helaas kwam daar de 16-16 gelijke stand op het bord te staan. Met een strafworp aan de kant van Rood-Wit hebben zij de score voor het eerst in de wedstrijd in hun voordeel getrokken, 16-17. Dit scoren kon Rood-Wit volhouden tot 16-19. Met nog een doelpunt van Tom (en tevens de laatste van Pallas deze wedstrijd) konden wij de wedstrijd nog naar 17-19 brengen. Kort was er nog even hoop, maar al gauw maakte Rood-Wit het verschil nog groter door met goede afstandschoten de stand uit te bouwen naar een eindstand van 17-22.
Na de wedstrijd was het even flink balen terwijl Rood-Wit een feestje vierde, maar als het aan mij ligt pakken we de goede draad volgende week weer op in Emmen!