Twee wedstrijden, twee punten.

EKC2000 1 - Pallas '08 1

Voor de tweede keer dit seizoen speelden het eerste en het tweede een uitwedstrijd tegen een andere vereniging. Het tweede mocht aantreden het het vierde team van De Wâlden, waar het eerste uitkwam tegen het eerste team van EKC2000.

De Wâlden 4 – Pallas ’08 2
Om maar direct met de deur in huis te vallen: voor de derde keer op rij beet het tweede team van Pallas in het stof. In de late middag kwam Pallas ’08 2 aan op het veld van de Wâlden waar al druk gekorfbald werd door het eerste en tweede team van de thuisclub. Eén van deze wedstrijden werd begeleid door onze clubman Hans Wiegersma. Wanneer hij het eindsignaal blies, was het aan Pallas ’08 2 om kort in te schieten waarna de wedstrijd tegen de De Wâlden 4 begon.

De eerste bal van de thuisclub belandde direct in de bosjes naast het kleine grasveld waar de teams op speelden. Pallas kreeg een goede kans maar kon deze helaas niet afmaken. Dit niet kunnen afmaken van de kansen was hoe de hele wedstrijd zou gaan verlopen. Pallas was zeker niet kansloos en De Wâlden was zeker niet de sterkste tegenstander uit de pool. Toch lukte het ons vaak niet om de vele kansen af te ronden. De Wâlden daarentegen scoorde wel meteen de eerste twee kansen die ze kregen en zo liepen ze in de eerste tien minuten al uit naar een 5-1 voorsprong. Het leek erop dat De Wâlden het niet zo erg vond dat Pallas kansjes bleef missen vanaf 4 meter en stond deze kansjes daardoor dan ook toe. Door de lange heren van de thuisploeg kwamen er veel éénschots aanvallen waarna de bal vrij eenvoudig veroverd werd en De Wâlden weer kon gaan aanvallen. Er moest iets gebeuren dus de coaches kwamen in actie en spraken tegen de aanvallende vakken die hierna veel betere aanvallen neerzetten. Hier kwamen onder andere drie doelpunten van Rixt uit. Mede door deze doelpunten kon Pallas de wedstrijd naar een gelijkspel toetrekken: 8-8. Helaas kon Pallas het hoofd niet koel houden en glipten er een strafworp en een mooi afstandsschot van De Wâlden door de korf. Ruststand: 10-8

Na slechts zestien seconden na de pauze schoot Sebastiaan de stand naar 10-9, waarna in vijf minuten De Wâlden vijf keer wist te scoren. Enkele minuten later komt de stand op 16-11 waarop de coaches van het tweede een tactische wissel toe passen. Charlotte uit het derde maakt haar debuut in de selectie en komt erin voor Rixt. Rixt wisselt vervolgens van vak en komt erin voor Leonie. Na enkele sterke minuten van Charlotte komt Leonie vervolgens op haar plek te staan. Deze wissel doet Pallas goed waardoor we de achterstand naar 16-13 wisten te verkleinen. Pallas speelt goed en creëert voldoende kansen, maar beloont zichzelf helaas niet met het maken van doelpunten. Het einde van de wedstrijd nadert, er zijn nog acht minuten te spelen. De coaches hopen door Joël te wisselen voor Sebastiaan de wedstrijd naar gelijk spel toe te trekken. Maar helaas kwamen de kansen van de wisselspeler komen niet op het scorebord te staan. De wedstrijd eindigt bij een stand van 18-13 voor De Wâlden 4.
De Wâlden 4 - Pallas '08 2

EKC2000 1 – Pallas ’08 1
Afgelopen zaterdag mocht het eerste van Pallas ’08 uit naar EKC2000 uit Emmen. Een vrij onbekende tegenstander voor de ploeg uit Leeuwarden. EKC2000 staat met nul punten onderaan en daardoor was het team van Coach Bert van der Leij zich er bewust van dat er twee punten mee terug naar Leeuwarden genomen moest worden. Een ding is echter belangrijk; onderschat nooit een tegenstander!

Pallas begon de wedstrijd met goede aanvallen en met veel druk in de verdediging. Na een 3-3 tussenstand begon Pallas de goed lopende aanvallen dan ook scorend af te sluiten. Door scores van onder andere Tom en Carolien R. liep Pallas uit naar een redelijk comfortabele 5-9 ruststand.

Na rust had Pallas de verdediging helemaal op orde en begon het aanvallend goed. Door doelpunten van Lieke, Carolien E, Jelmer (2x) en Mark liep Pallas uit naar een mooie 5-14 tussenstand. Het gat was geslagen en het kon dan ook een mooie korfbal middag gaan worden met een mooie einduitslag. Maar helaas verloor Pallas de controle over de wedstrijd en kwam EKC2000, met drie doelpunten op rij, langzaam dichterbij. Redmar scoorde vervolgens nog de 8-15 en Lieke de 11-16 middels een mooie vrije bal. EKC2000 kwam vervolgens nog terug tot 15-16. Gelukkig floot de scheidsrechter niet snel daarna voor het einde van de wedstrijd waardoor de twee punten toch in de tas mee naar Leeuwarden zijn gegaan.

Pallas ’08 selectie – Sparta (Ze) selectie
Volgende week wordt alweer de laatste veldwedstrijd van dit kalenderjaar gespeeld. Zowel het eerste als het tweede zullen er thuis alles aan doen om ook deze laatste wedstrijd, tegen Sparta (Ze), te winnen om zo met een goed gevoel de zaal in te gaan.