You Winsum, you lose some

Eindelijk mochten we op 11 november weer de zaal in voor de eerste competitiewedstrijd in de zaal. De eerste tegenstander in de competitie is een bekende van Pallas namelijk DWA. De laatste wedstrijd op het veld was ook tegen de ploeg uit Winsum. Toen gingen er helaas geen punten mee terug naar Leeuwarden.

Aan de voorbereiding zou het in ieder geval niet liggen. Er kon vandaag ingeschoten worden in de nieuwe inschietshirts mede mogelijk gemaakt door sports-connect. Net als op het veld opende Carolien Ellens snel de score met een mooie doorloopbal, echter deed ze het nu niet in het eerste maar in het tweede. DWA kon snel antwoorden maar mistte de strafworp. Hierdoor kon Pallas uitlopen naar een 0-3 stand voordat DWA voor het eerst scoorde. Pallas was soms erg onhandig in de duels, waardoor DWA in de eerste helft voornamelijk scoorde uit strafworpen en vrije ballen. Toch was Pallas in de eerste helft de betere ploeg en gingen beide ploegen rusten met een stand van 7-10.

In de tweede helft was DWA scherper in de afronding dan Pallas en kwam de ploeg terug tot 12-12. Het kon weer beide kanten op. Toen kwam het dieptepunt van de avond. Een heer van DWA ging naar de grond met een op het oog ernstige blessure. Wij wensen hem uiteraard veel sterkte toe en wensen hem een spoedig herstel toe. Beide ploegen waren van de leg door het incident maar uiteindelijk kwam DWA het beste de klap te boven en ronde nog een aantal keren af, waar Pallas grote kansen liet liggen. De eindstand was uiteindelijk dan ook 16-14.

Na de wedstrijd van de tweede teams kon het eerste team van Pallas proberen om zich wel te revancheren tegen de fysiek sterke spelers van DWA. Pallas begon in een iets andere opstelling dan op het veld. Zo was er een basisdebuut voor Redmar en begonnen Diede en José vanaf het begin. Je zag vanaf het begin al dat het voor beide partijen weer een erg lastige wedstrijd ging worden. Zo was er een voorsprong voor DWA, werd het weer gelijk en was er een voorsprong voor Pallas. In de eerste helft wist geen enkele ploeg een gat van 2 te slaan. De ploegen gingen met een stand van 8-8 aan de thee.

Na rust was er ook weer een periode waarbij beide ploegen moeilijk tot scoren kwam. Toch was het DWA dat als eerste een gaatje van 2 wist te slaan. Ze kwamen op een 11-9 voorsprong te staan. Lang leek het erop dat er weer geen punten mee naar Leeuwarden gingen. DWA bleef telkens aan de voor hun goede kant van de score. Met nog 12 minuten te spelen stond er een stand van 14-13 op het scorebord. Pallas weigerde op te geven en begon een slotoffensief. Achtereen scoorden: José, Diede, Jelmer en Marten. Deze klap kwam DWA niet meer te boven en won Pallas uiteindelijk met 15-18.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen een andere bekende: Emmeloord. Het tweede start om 18:00 en het eerste om 19.10. Hopelijk tot dan.