Pallas ’08 1 staat drie punten los!

Afgelopen zaterdag mochten het eerst en tweede van Pallas ’08 aantreden tegen op papier lastige tegenstanders. Het tweede begon vandaag tegen CSL 3, een sterk en ervaren team waartegen ook het eerste het in de voorbereiding lastig had. Het eerste trad aan tegen Roreko 1.

Pallas ’08 2 – CSL 3
Met name de eerste helft was het tweede team van Pallas niet opgewassen tegen de rebound- en schotkracht van haar tegenstander. CSL speelde soepel en kwam makkelijk aan haar doelpunten. Pallas daarentegen had het lastig, tegen de sterke heren onder de korf. Het eigen spelletje kon niet goed gespeeld worden, waardoor CSL makkelijk kon weglopen. Pallas kwam nog wel op een 1-0 voorsprong via een mooi afstandsschot van Rixt, maar bij rust was de tussenstand al opgelopen tot 3-10.
In de tweede helft kon Pallas een stuk meer weerstand bieden. Vooral door sterk reboundwerk van de kort voor rust ingebrachte Anne-Fré konden er langere aanvallen gedraaid worden wat het vlotte aanvalsspel van CSL ontregelde. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 6-15 verloren. Geen schande tegen deze sterke tegenstander.

Pallas ’08 1 – Roreko 1
De hoofdmacht van Pallas ’08 speelde vandaag haar wedstrijd tegen Roreko 1. Pallas begon voortvarend, in de eerste aanval werd gelijk de 1-0 op het scorebord gebracht door Marijn. Roreko kon in de eerst 15 minuten van de wedstrijd redelijk bijblijven. Bij Pallas werden er goede aanvallen gedraaid, maar de afronding liet nog wat te wensen over. Vooral door de sterke rebound van Pallas bij zowel de dames als de heren, konden er veel lange aangevallen gespeeld worden. Vanaf de 4-2 was Pallas los en kon er, door mooi combinatiespel, uiteindelijk met een 9-3 stand gerust worden.
In de tweede helft werd het niveau goed doorgetrokken. Er werd een goede teamprestatie geleverd. Waar de mannen vooral de scores voor hun rekening namen, werd er door de vrouwen uitstekend verdedigd en gerebound. Hierdoor liep Pallas in een aantrekkelijke wedstrijd uit naar een 18-6 eindstand.

Volgende week mag het tweede aantreden in een uitwedstrijd tegen De Graneat 2 uit Dokkum. Het gaat hier om een wedstrijd tegen de directe concurrent. Een wedstrijd die gewonnen moet worden. A.s. dinsdag, om 20:00 uit in Dokkum mag het eerste eerst nog tegen deze tegenstander spelen in de beker. Het eerste moet zaterdag een uitwedstrijd spelen tegen KV Harkema.