Pallas verslaat koploper en blijft in de race voor promotie!

Het beloofde een mooie dag te worden in de Camminghahal. De koploper in de 2e klasse en reserve 3e klasse, kv Sparta, kwam op bezoek. Na de beide B-teams van Pallas/WWF was het de beurt aan het 2e van Pallas, met inval coach Anne-Fré aan het roer was er geloof dat Sparta te pakken was.

Rond 16:30 floot scheidsrechter Auke Wiersma in. Bbeide teams begonnen stroef aan de wedstrijd, wel veel kansen over en weer maar geen goals. Na 7 minuten brak Mitchell door maar werd onbesuisd in de weg gezeten door zijn verdediger. Dit werd door de scheidsrechter beloond met een strafworp, deze werd er in gegooid door Mitchell en toen was eindelijk de hatelijke nul van het scorebord. De volgende minuten lukte het niet bij Pallas, daarin tegen scoorde Sparta in een paar minuten wel 3x waardoor de stand 1-3 werd. Vlak voor rust schoot Mitchell gigantisch hoog schot de lucht in, hij raakte net het dak niet, maar hij plofte er wel in! Zo gingen de ploegen met een 2-3 stand de rust in.

Na de rust ging het weer gelijk op, iets meer goals dan in de 1e helft maar nog niet denderend, mensen kwamen de zaal in en vroegen zich af of het de 1e of 2e helft was. Halverwege de 2e helft kwam Pallas zelfs op voorsprong, na mooie schoten van Anna en Menno was de stand 5-4. Nadat Martin de gelijkmaker nog de 6-6 er in plofte ging Sparta los en liep het met de vele afstandschoten uit tot 7-13.

Met nog een paar minuten te gaan kwam er nog een opleving van Pallas; 10-13 door goals van Johannes, Daan en Anna. Maar helaas mocht het niet baten, Sparta scoorde nog 3x en bepaalde de eindstand op 10-16.

Na deze wedstrijd van het 2e was het de beurt aan het vlaggenschip van Pallas, de 1e van 3 finales op weg naar promotie. Met het oplopen werden de helden van Pallas 1 begeleid door de C2 van Pallas/WWF, vooraf al aangekondigd met lichten trommels en een volle hal was er een geweldig sfeertje. Met afwezigheid van Tom stond Mark in de basis bij het 1e waar het geloof heerste dat Sparta te pakken was.

Rond de klok van 18:00 uur floot scheidsrechter Henk Kortstra in voor deze wedstrijd. Pallas begon erg sterk met goals van Carolien, Redmar en Tessa en stond het na 5 minuten op 3-1, na weer 2 goals van Redmar en eentje van Lucas greep de coach van Sparta bij een 6-1 stand in. Sparta herpakte zich en kwam terug, maar Pallas heeft Sil en Redmar die met hun goals de 8-3 op het bord brachten. En dan toch een paar minuten voor rust kwam Sparta terug tot een 9-9 stand.

Na de rust begon het wat huiverig, Sparta wisselde tactisch en kwam op haar enige voorsprong van de wedstrijd. Mooie schoten en vrije ballen van Sil en Redmar batste Pallas weer over Sparta heen en kwam het op een 14-11 voorsprong. Na het aangeven van scheidsrechter Kortstra dat Sparta door haar 8 wissels was bleek dat Sparta toch niet heel tactisch had gewisseld.

Door miscommunicatie van de heren van Sparta vervolgde Mark de goede reeks van goals met een mooi schotje vanuit aangeef positie. Waarna Pallas verder uitliep doormiddel van schoten van Marije en Lucas tot 17-11. Met nog 2 minuten op de klok was winst bijna wel binnen, zeker toen Redmar de 18-12 er in schoot was het helemaal klaar. Een paar losse flodders Sparta brachten de eindstand op 18-14.

Pallas 1 heeft goede zaken gedaan en heeft zichzelf in leven gehouden met het oog op promotie, nog 2 finales!

Volgende week speelt de formatie van Jorrit Ellens in Balk tegen DTG om 20:30.