Pallas voert de druk op bij Udiros en Sparta!

Finale 2 van 3 was aangebroken voor Pallas, na de winst op Sparta 1 mocht de selectie dit weekend afreizen naar het mooie Balk. De vorige wedstrijden tegen DTG werd door het 2e gewonnen (23-16) en door het 1e verloren (17-19).

Allereerst was het de beurt aan het 2e, na vorige week afwezig te zijn geweest stond coach Allard Steenstra weer aan het roer. Iets over 19:00 floot scheidsrechter Jacob Schotanus in voor de wedstrijd,
Pallas 2 kreeg in de eerste aanval al gelijk de 1-0 om de oren, zou dit een lastige wedstrijd gaan worden?
Het antwoord was nee, want na 2x Geanne 3x Martin en 4x Mark stormde Pallas 2 door naar een comfortabele 3-9 voorsprong wat later nog uitgebreid werd naar 3-11. Vlak voor kwam DTG wat terug tot 5-12, en daarmee gingen beide ploegen naar de kleedkamer.

Na de rust ging het gelijk op, goaltje voor Pallas, goaltje voor DTG en zo door.
Na de 8-14 vond het 2e van Pallas het gat van de korf weer en schoot het door tot een 10-19 voorsprong. Na een lange doelpuntloze periode besloot coach Steenstra om Mitchell en Menno speeltijd te geven, hierdoor mocht Mitchell nog een puntje bijschrijven en Menno een paar fraaie passes en onderscheppingen.
De eindstand was 14-21, een uitslag waar Pallas 2 erg tevreden mee mocht zijn.

Na deze fraaie wedstrijd mocht het vlaggenschip van Pallas aan de bak. De heenwedstrijd in Leeuwarden werd met zoals al eerder gezegd verloren en Pallas was uit op revanche!

Rond de klok van 20:30 floot scheidsrechter Roelof van der Broek in. Pallas 1 begon voortvarend en nam direct de leiding, tot aan 4-5 ging het gelijk op. Maar toen, Pallas ging uit een ander vaatje tappen en knalde het door naar 5-13 waarna het met 7-14 de rust in ging.

Met een lekkere voorsprong de rust in, wat is dat lang geleden voor het vlaggenschip van Pallas.
Na de rust stoof Pallas echt weg. Het team liep na mooie goals en geweldige aanvallen, en niet te vergeten de mooie verdedigende acties en het snoeiharde blok van Lucas, uit naar 11-21. Waar DTG nog een keer tegengas gaf stootte Pallas door tot 15-25.
De laatste 2 goals werden gemaakt door de genen die ‘nog’ niet gescoord hadden, Tessa en Marije sloten deze doelpuntrijke wedstrijd af waardoor met een eindstand van 15-27 Pallas zijn grootste overwinning van dit seizoen boekte.

Hierdoor voert Pallas 1 (17p) de druk op bij Sparta (19p) en Kinea/Udiros (18p) die tegen elkaar gelijk speelden. Volgende week speelt de selectie tegen It Fean in de laatste en beslissende speelronde. Bij winst van Pallas 1 moet er gekeken worden naar de andere wedstrijden.

Kom allemaal kijken volgende week, op naar weer een rammetje volle hal!
Pallas 2 – It Fean 2 (17:10)
Pallas 1 – It Fean 1 (18:20)