Winst in Balk voor de A1!

Pallas/WWF A1 mocht als eerste de dag aftrappen, het beloofde een mooie dag te worden met de B1, B2, A1, het 4e, 2e en 1e en iedereen die er volle bak zin in had.Zoals gezegd kwam als eerste de A1 in Balk in actie tegen K.c. Harich. Hetzelfde Balk waar vorige week de selectie met ruime cijfers van DTG wist te winnen.
De thuiswedstrijd werd met 8-8 gelijk gespeeld, en dus wist Pallas/WWF A1 wat de opgave was, Pakken die punten! Zonder Elise maar met Esmeé en Nathan reisde de A1 af naar Balk, de coaches spraken vertrouwen uit over de wedstrijd en geloofden dat de punten mee naar Leeuwarden konden.

De wedstrijd begon als een wervelwind. Harich kwam al snel op voorsprong, maar niet lang daarna scoorde Steijn na een mooi uitgelokte stip de 1-1. Harich volgde snel met weer een voorsprong,
20 seconden daar weer na maakte Lyan de gelijkmaker. Weer na een mooie uitstarter die maar liefst 4x op de rand van de korf stuiterde, volgens coach Sil “een dubbel Duits goaltje”.
Harich volgde weer snel in deze werkelijke tornado van goals achter mekaar, maar ook in die zelfde minuut schoot Steijn Pallas/WWF weer op gelijke hoogte.
Na een mooi schot van Raphael en een uitstekende one-hander van Evelien kwam Pallas/WWF A1 op een fijne 3-5 voorsprong. Maar net als in Leeuwarden kwam Harich weer wat terug en zelfs op een 6-5 voorsprong. Toen waren daar Evelien, Hannah en Steijn om hun team naar een 6-8 voorsprong te drukken. Luca topte de 1e helft af met een mooie aanval en bepaalde te ruststand zo op 7-9

In de tweede helft vielen de goals wat minder makkelijk, na 5 minuten kwam Harich met de 8-9 en pas na 12 minuten in de 2e helft kwam andermaal Steijn met de 8-10.
Toen weer een hele lange tijd niks, die lange tijd werd door Harich doorbroken door met een dubieus schot de 9-10 de krijgen. Maar daar was, en ik quote coach Sil weer, “andermaal een Duits goaltje van Lyan”
Toen kwam de meesterzet van de coaches om in de laatste minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken, Nathan was er al in gekomen voor Raphael en nu wisselden de coaches Raphael en Steijn in en uit in de aanval en verdediging, ieder zijn eigen kwaliteiten benutten.
En het werkte, Raphael forceerde een strafworp en maakte een mooie doorloopbal af, en Steijn hield het in de verdediging knap dicht.

Na het laatste fluitsignaal was er de vreugde en blijdschap bij spelers, coaches en natuurlijk publiek, er is gewerkt, gestreden en we hebben mooie dingen gezien. Punten in de tas en omkleden snel naar de Camminghahal om daar bij de wedstrijden van B1,B2 en selectie te spelen, bankwarmen en supporten.