Pallasdipje tegen Mid-Fryslân

LKV Pallas'08 - Korfbal in Leeuwarden

Na het gelijkspel van vorige week tegen Harich hoopte Pallas deze week toch echt even een keertje een wedstrijdje te winnen, dit keer Mid-Fryslân A3 de tegenstander.

In de rust van de wedstrijd voor ons gingen we inschieten en zodra die wedstrijd was afgelopen begonnen we bijna meteen, zonder nog veel kans om verder in te schieten. Dit merkten we allemaal wel in ons schot. Desondanks had Elise er vrij snel al eentje in liggen, heeerlijkk. Kort daarna werd het echter alweer 2-1 door een stel doelpuntjes aan de kant van Mid-Fryslân. Het aanvalsvak van Lyan, Raphael, Evelien en Luca was sterk en scoorde de 2-2. Dit gaf het andere vak de kans om aan te vallen. En aanvallen deden ze ook. Ze scoorden er 2, wat de stand 2-4 maakte. Opnieuw gingen de vakken wisselen en na een lekker afstandsschot van Hannah en nog een doelpuntje stonden we opeens 2-6 voor in de rust. Nu moeten we dit alleen nog volhouden en dan winnen we!

De tweede helft was begonnen en Pallas mocht aanvallen. We konden de streak helaas niet volhouden en Mid-Fryslân onderschepte de bal na een korte aanval. Mid-Fryslân greep deze kans met beide handen aan en scoorde de 3-6. Onze aanval weer, maar we leken de focus een beetje kwijtgeraakt te zijn in de rust. Helaas kon Mid-Fryslân snel alweer aanvallen, maar onze verdediging was goed. Als de scheidsrechter goed had gekeken, had hij Lyan gezien, die pal voor de doorloopbal stond met haar handen omhoog, maar helaas keek hij net een andere kant op, het was alweer 4-6. Het was weer vakken wisselen en hopelijk kan dit vak even het goede voorbeeld laten zien aan ons andere vak, om even te laten zien hoe het moet, om ze even wakker te schudden. Na meerdere keer overduidelijk snijden aan de kant van Mid-Fryslân, waar de scheidsrechter telkens net de andere kant op leek te kijken, ging het toch wel op de zenuwen werken bij Pallas.

Uiteindelijk kreeg Pallas een strafworp mee, omdat de dame van Mid-Fryslân waar Evelien tegen stond toch wel heel erg fysiek werd. Evelien legde hem er rustig in, take that, Mid- Fryslân! We zaten er toch niet zo lekker meer in en ze vielen er ook niet meer in. We kwamen na een hele wedstrijd voorgestaan te hebben op 9-8 achterstand! Nu schoot de stress er toch wel een klein beetje in, ook omdat er nog maar 2 minuten op de klok stonden. Het vak van Steijn, Hannah, Elise en Jeffrey mocht aanvallen nu. De coach, Martijn, stond aanwijzingen te schreeuwen vanaf de kant. Nog een halve minuut op de klok en Steijn maakt een ge-wel-dig afstandsschot. De eindstand is 9-9, nog een keer gelijkspel. Zonde, we hadden deze makkelijk kunnen winnen.

Volgende week speelt de A1 thuis om 13:55 tegen Udiros A1.