Rommelige wedstrijd voor de A1 tegen Harich

Pallas'08 - A1 junioren

Na de makkelijke overwinning in eigen huis vorige week op It Fean/Boelenslaan A2 (23-6) stond de volgende thuiswedstrijd voor Pallas A1 alweer te wachten, Harich A1 ditmaal de tegenstander.
Vooraf het praatje waarin de coach, Martijn, vooral benadrukte op de scherpte en de rust.

Om exact 14:00 floot de heer Lucas Dijs in, de wedstrijd begon moeizaam maar toch al na twee en een halve minuut opende Jeffrey de score met een geweldige doorloopbal uit de ruimte. Na de 2-1 van Lyan kwam Harich net als na de 1-0 snel met een antwoord en zette ook hun 2e punt op het scorebord.
Na een moeizaam vervolg duurde het een tijdje voordat de beide ploegen weer tot scoren kwamen, tot eindelijk Hannah de met haar bekende zijlijn schot de doelpuntdroogte doorbrak. Na 2 goals van de gebroeders Tolk werd de stand 5-2 en had Pallas wat lucht. Een schoolvoorbeeld van niet opgeven werd vlak voor rust gegeven door Raphael, een verschrikkelijk hard blok op zijn tegenstander waarna Lyan de bal kon opvangen en rustig de 6-2 kon scoren.

Na de rust kwam Harich terug tot 6-4 waarna Raphael met het antwoord kwam en heel elegant de 7-4 scoorde.
De ploegen hielden mekaar verdedigend er strak op en het duurde een lange tijd voordat er gescoord werd.
Jeffrey brak de ban zijn 3e alweer, het stond 8-5 met nog 5 minuten op de klok.
Na een paar dubieuze beslissingen van de scheids kwam Harich 20 seconden voor tijd op 8-8.
20 seconden had Pallas nog om de winnende te maken, genoeg tijd voor 1 aanval zeiden de 3 coaches.

En die aanval kwam er, met opnieuw een doorloopbal uit de ruimte leek Jeffrey de winnende te maken. Waar het niet dat een speler van Harich hem naar beneden haalde, “strafworp!” riep de hele zaal, en dat was het ook volgens scheidsrechter Dijs.
Alle clichés konden uit de kast, één laatste kans, hier train je op, de winnende op de hand.
De klok was al afgelopen toen de scheids in floot voor de strafworp, mis, direct afgefloten.
Helaas werd deze spannende wedstrijd 8-8, iets waar de spelers en coaches van Pallas niet helemaal tevreden mee waren.

De volgende week wacht Mid-Fryslân in Grou.